061-42238923
دزفول، خیابان طالقانی، جنب خيابان حافظ، جنب داروخانه دکتر بران
خانه » تروما چیست؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

تروما چیست؟

تروما

آیا می دانید تروما اولین علت مرگ و میر و از علل اصلی کار افتادگی و معلولیت مردم در کشور های در حال توسعه می باشد؟

شاید برای همه شما اتفاق افتاده باشد که در اثر ضربه ای در اثر حادثه ای دچار شوک و آسیبی شوید. در علم پزشکی به این اتفاق تروما می گویند، هنگامی که آسیبی در اثر تصادف یا هر حادثه ی دیگری به شما وارد شود و عامل بیرونی و خارجی در ان دخیل باشد پدیده تروما شکل می گیرد. چیستی و چگونگی پدید آمدن تروما و حتی درمان مربوط به آن مجال توضیحاتی بیشتری دارد، حال برای این که با این موضوع بیشتر آشنا شوید و اطلاعاتی بیشتری در این مورد کسب کنید ما بر آن شده ایم تا با مطالعه فراوان در منابع مختلف و معتبر علمی نوشتاری در اختیارتان قرار دهیم که سطح آگاهی و داشن عمومی شما مخاطبین عزیز را افزایش می دهد.

تروما چیست؟

تروما چیست؟

به عبارت دیگر تروما به هر نوع آسیبی که در اثر افزایش انرژی ورودی به بدن و این انرژی ممکن است نوعی ضربه، جسمی و مکانیکی، سوختگی یا شیمیایی، اطلاق داده می شود. در شرایطی که بیمار تروماتیک باشد به علت وجود آسیب های شدید تری مثل قطع نخاع، هر نوع جا به جای حرکتی بدون کمک از فرد متخصص غیر ممکن است. به همین خاطر فراد حاضر در فوریت های پزشکی و اورژانس ها آموزش های لازمه را در برخورد با فرد دچار تروما دریافت کرده اند. امروزه تروما به مسئله مهم و پیچیده در جهان بدل شده است که سالانه هزاران نفر را به کام تلخ مرگ می کشاند و همینطور هم با آمار رو به افزایشی رو به رو هستیم. لازم به ذکر است تروما در افراد جوان هم رخ می دهد. به همین دلیل است که کشور های توسعه در صدد رشد سیستم مدیریتی و درمانی تروما هستند تا با درمان های مناسب  و توانبخشی مصدوم را به یک فرد سالم در جامعه تبدیل کنند.

تروما از منظر روانشناختی

بروز تروما از نظر روانشاختی نیز تجربه ای هیجانی دردناک، پریشان کننده و ناگهانی و همراه با شوک است که می تواند عامل انسانی یا طبیعی داشته باشد.

انواع تروما

انواع تروما می تواند بر اساس مکانیسم های آسیبی، محل آسیب، عامل ایجاد تروما دسته بندی شود.

تروما سر، سینه، شکم، صورت، طناب نخاعی، لگن و بافت های نرم از جمله انواع تروما می توان نام برد.

در مورد ترومای سر یا همان ضربه مغزی شدن بیمار که علائمی مانند: سردرد، تهوع، استفراغ، عدم تعادل در بدن و مردمک های چشم همراه است.

ترومای شکم هم با نشانه های چون: خونریزی های شدید و غیرقابل کنترل داخلی، بیهوشی یا کاهش هوشیاری، نفس کشیدن های سریع و سطحی، کاهش فشار خون، رنگ پریدگی، سفتی شکم در فرد مبتلا نمایان می شود.

ترومای طناب نخاعی که با اختلالات حسی و حرکتی و آسیب های نخاعی همراه است، از شایع ترین علل بروز جنین تروماهای تصادفات و حوادث رانندگی و حین ترافیک است.

شما می توانید جهت تعیین وقت و دریافت مشاوره درمورد بیماری های ارتوپدی و روش های درمانی در ارتوپد با دکتر نیما یگانه ، متخصص جراحی ارتوپدی در دزفول با شماره ۰۶۱۴۲۲۳۸۹۲۳ تماس بگیرید. پیج اینستاگرام دکتر نیما یگانه

 

علت بروز این نوع تروما طناب نخاعی

  • وارد شدن ضربه و فشار به ستون مهره ها
  • شکستگی در ناحیه مهره های ستون فقرات
  • در رفتگی ستون فقرات
  • آسیب به دیسک های بین مهره ای
  • کشیدگی نخاع
  • سقوط از ارتفاع
  • تصادف با وسایل نقلیه نا امن مانند موتور سیکلت ها

تروما چگونه تشخیص داده می شود؟

این بیماری با معاینات فیزیکی و بالینی قابل تشخیص است و فرد متخصص در همان حوزه درمانی خود اقدام به تجویز انواع آزمایش های و بررسی های بالینی می کند تا با کمک تشخیصی درست و به هنگام گزینه درمانی صحیح و روند درمانی سریع طی شود تا به بیمار تروماتیک بیش از این فشار وارد نشود و بتوان وی را نجات داد.

نحوه درمان تروما

همانطور که در مباحث پیشین بدان اشاره شد، با انواع مختلفی از تروما رو به رو هستیم، در بیماران ترومایی اسکلتی- عضلانی که به عنوان مثال به ناحیه پا آن ها ضربه وارد شده و دچار تروما هستند از طریق بهترین ارتوپد در دزفول درمان شروع می ود.

یکی از راهکار های درمانی ترومای پا مولاژ است که توسط بهترین جراح ارتوپد در دزفول و با استفاده از این مولاژ ها که امروزه بسیاری از شرکت ها اقدام به تولید و توزیع آن می کنند درمان صورت می گیرد.

نکاتی مهم در خصوص تروما

  • نکته اصلی در بیماران مبتلا به تروما، زمان بندی مناسب و انتقال سریع بیماران به بیمارستان است.
  • تروما نیاز به بررسی و طبقه بندی های مختلفی دارد که بر اساس نیاز به درمان و امکان موجود درمانی تنظیم می شود.
  • برای احیا افراد تروماتیک باید از راه تنفسی و بررسی میزان مکفی از سرکولاسیون خون اقدام کرد.
  • در واقع موثر بودن تمامی مراحل و اقدامات درمانی به پیگیری روند درمان در اورژانس وابسته است که نیاز به هماهنگی و برنامه ریزی دارد.
  • به علائم حیاتی بیمار در حین انتقال به بیمارستان توجه داشته باشید.
  • یکی از مضرات انتقال افراد ترومای از اورژانس به بخش رادیولوژی بروز حاسیت و اختلال در عملکرد کلیه است.

جمع بندی مبحث تروما

با مطالعه نوشتار پیش رو اگر به بیمار مبتلا به تروما مواجهه شدید برای نجات جان فرد حتما به اورژانش تماس بگیرید تا با کمک افراد متخصص انسانی را به زندگی باز گردانید. همینطور تا می توانید با دقت بالای خود از جان و سلامتی تان به خوبی محافظت کنید چرا که سلامتی گوهر ارزشمندی است که در صورت از دست دادن به سختی کسب می شود.

 

اگر شما کاربران گرامی ساکن شهر دزفول و شهرهای اطراف آن می باشید  می توانید  به جراح و متخصص ارتوپد خوب در دزفول  مراجعه کنید متا مشکل شما مورد بررسی قرار گرفته  و اقدامات  درمانی لازم انجام  گیرد.

با تشکر از گروه سایت دکتر نیما یگانه متخصص جراحی ارتوپد در دزفول

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =

Call Now Button